top of page

Kinesitherapie

01.

Doel: beter laten functioneren van gewrichten, houding en beweging verbeteren. Wordt vooral gebruikt bij nek-en rugproblemen, maar ook bij blokkades in andere gewrichten wordt de manuele therapie aangewend. Effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Het behandelprogramma bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

02.

Preventie en behandeling van sportgerelateerde en orthopedische letsels. Typische voorbeelden zijn enkelverstuikingen, spierletsels (scheur, verrekking of contractuur), voorste kruisbandletsels, meniscusletsels, schouderklachten, achillespeesklachten, …

Er is aandacht voor het sportspecifieke karakter van de revalidatie. Er wordt opgebouwd naar eventuele competitie en daarbij krijg je aangepast trainingsadvies en sportspecifieke oefeningen

03.

Voorkomt spierletsels, verhoogt de doorbloeding en de flexibiliteit. Te stijve spieren zorgen immers voor een verhoogd risico op blessures. Door de massages zullen melkzuur en andere afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

Een massage kan zowel voor als na het sporten. Vóór het sporten zorgt het ervoor dat het uithoudingsvermogen verhoogt. Na het sporten zorgt het voor een vlugger herstel en werkt het relaxerend.

04.

Revalideer als een topsporter
De Indiba Activ behandeling zet de intra- en extracellulaire ionen op een specifieke manier in beweging. Deze frequentie (448Hz) bezit de eigenschap dat ze de permeabiliteit van het membraan en de cellulaire stofwisseling verhoogt door zuurstof en voedingsstoffen aan te brengen. Met de activering van de microcirculatie stimuleert het Proionic® systeem de fibroblasten en activeert het de aanmaak van collageen.
De celprocessen en de activering van de uitwisselingen door het Proionic® systeem bevorderen de wondheling en hebben pijnstillende, ontstekingsremmende en fibrolytische eigenschappen.

05.

Dry needling is een evidence based nieuwe behandelmethode. Bij dry needling worden bepaalde spieren, die verantwoordelijk zijn voor uw pijn, met een fijn naaldje aangeprikt met als doel deze spieren snel en langdurig te ontspannen. Dry needling is niet hetzelfde als accupunctuur. Bij dry needling is het enkel de bedoeling om triggerpoints (verkrampt deeltje in de spier) in bepaalde spieren te ontspannen. Bij accupunctuur is het effect eerder energetisch.

bottom of page